Ironworks, Mill Road

Ironworks, Cambridge

 

As part of the project, a brand new highly sustainable community centre is being built, as well a new on-site neighbourhood park, Eagle Park, which will feature a large play area, rainwater gardens and green open spaces. An extensive public art programme is also a key feature of Ironworks with £200,000 allocated towards four commissions. An additional £3.3 million contribution will also be given towards local schools, parks, sports centres, NHS, Chisholm trail and open space adoption. 

 

Sustainability is an integral part of the design process and the homes at Ironworks include increased cavity wall insulation thickness, mechanical ventilation heat recovery (MVHR), photovoltaic solar panels, the rainwater gardens, swales, new habitat creation and green roofs. 

 

Local Area, Mill Road
Ironworks, Living Room
Ironworks, Garden